Vyhľadávať v tomto blogu

utorok 22. júna 2010

Recept na Sacherovu tortu

Sacherova torta
22.04.2010
Sacherova torta

Máj - lásky čas, pálenie čarodejníc a stavanie májov. Aby Vám čakanie na májové veselie rýchlejšie ubiehalo, v spolupráci s Dr. Oetkerom vám prinášame chutný recept na Sacherovu tortu.


Vytlačiť článok
Fotogaléria
Poslať emailom
Diskusia (0)
Prísady:

Cesto:
125 g margarínu alebo masla
125 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
7 vajec
150 g hladkej múky
3 PL kakaového prášku
1/2 bal. Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker

Na naplnenie:
marhuľový džem

Poleva:
1 bal Polevy tmavej Dr. Oetker
50 ml oleja

Príprava:

Cesto:
Vajíčka oddelíme. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom do penista. Do žĺtkovej hmoty postupne zašľaháme margarín, kakao a vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka pomocou varešky primiešame k cestu. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlatej papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre približne 40 min. pri teplote 170 - 180 ° C. Po upečení vyklopíme na mriežku a dáme vychladnúť.

Vychladnuté rozrežeme a naplníme džemom. Celú tortu natrieme rovnomerne čokoládovou polevou.

Čokoládová poleva:
K čokoládovej poleve pridáme 50 ml oleja a rozpustíme vo vodnom kúpeli

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára