Vyhľadávať v tomto blogu

utorok 22. júna 2010

Recept na Slaný pórový koláč

Pórový koláč
15.03.2010
Pórový koláčRecept na slaný koláč s pórom, cibuľou a slaninou

Vytlačiť článok
Fotogaléria
Poslať emailom
Diskusia (0)
Na cesto:
200 g hladkej múky
1 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
1 KL soli
1 vajce
100 g mäkkého masla
2 PL vody

Reklama

Na plnku:
3 PL oleja
250 g očisteného a najemno nakrájaného póru
1 menšia nakrájaná cibuľa
250 g na kocky nakrájanej slaniny
250 ml smotany na varenie
3 vajcia
80 g hladkej múky
1 KP soli
štipka mletej sladkej papriky

1. Všetky prísady dobre spracujeme na hladké cesto a odložíme na 1 hod. do chladu.

2. Na rozohriatom oleji orestujeme pór, cibuľu a slaninu (restujeme asi 2 minúty). Potom odložíme z platne a necháme vychladnúť.

3. Cesto vyvaľkáme asi na 3 mm hrubý plát, prenesieme ho do vymastenej tortovej formy (priemer 26 cm) a pritlačíme aj k okraju formy do výšky asi 3 cm.

4. Plnka: Smotanu, vajcia a múku dobre premiešame. Pridáme soľ, papriku a pripravenú orestovanú zmes a všetko dobre zmiešame. Plnku nalejeme na cesto a uhladíme. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 2 – 3
Doba pečenia: asi 45 minút

5. Po upečení necháme koláč asi 5 minút vychladnúť a ešte teplý krájame.


Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára